kedd, november 04, 2014

1. Évad ; 5. Fejezet: Démon! ?

Ágyon forgolodok, mint akiben duracel elemet tettek. Nem megy ki, Andy-ről való álmom. Azok a fekete szemek, egyszerűen bele "égettek"  az agyamba. De mégis milyen lénynek van, fekete szeme. Abba biztos vagyok hogy nem, e világagi teremtényeknek. Meg van démonok. Föl álttam az, agyámból és a böröndömhöz mentem, s elő kutattam a laptopom. Vissza ültem az, ágyra és meg nyitottam, a böngészőt és be írtam hogy. Démon. Rákantitottam az első találat ra, és ez volt benne:                                                                    

   A démon eredetileg istent jelentett (görögül: δαίμων). Később az isteneknél alacsonyabb, az embereknél magasabbrendű lényeket jelölték ezzel a névvel.

A démonok, a mitológiákban az istenek és az emberek között állnak és lehetnek jószándékúak, vagy akár gonoszak is. Azonban legyen akármilyen jellemű is, a legtöbb démon képes a tudat befolyásolására, mások megszállására. Szinte minden nép mitológiájában találkozhatunk velük: az ókori egyiptomiak képzelete szerint mérhetetlen sok ily démon van, kik mindenütt az ember közelében laknak, a vízben, földben s levegőben. A hinduk körülbelül 30 000 démont imádnak. A kháldoknál is voltak tűzi, légi stb. szellemek. A perzsáknál vannak jó s rossz szellemek, izedek és dewek, amazok Ormuzd országában laknak, emezek Ahrimanéban. A zsidóknál is később, mikor a babilonifogság idejében a perzsákkal érintkeztek, kifejlődött egy démonologia, mely alapjában hasonlít.  

Hogy ha igaz, amit feltételezek akkor Andy miszerint démon. Akkor tudja befolyásolni a tudatomat azaz, hogy mire gondolk. Ez meg magyaráza, miért koncentrált olyan erősen, ma reggel. De egy valami aggaszt, hogy jószándékú vagy gonosz ez valahogy, nem tetszik. Ha jó akkor már csak, egy baj van hogy démon. De hogy ha gonosz, akkor nem tudom szerintem, fejemet fogva és síkítva fogok elfutni. De hogyan fogok meg bizonyosodni róla, mert nem állhatok csak úgy elé hogy; ' Hé Andy te, minden bizonylag nem e, egy démon vagy? '. Biztos hogy hülyének nézne, de én is magamat. Akkor csak egy valakitől, tudom meg kérdezni. Jake! Rá számíthatok most! Hirtelen ki csapódott az, ajtó én meg olyan hirtelen csaptam le a, laptopom tettejét. Jake értetlen arcával találtam szembe magam. Megindult felém és az, arcán egyre jobban kezdet el nőni egy vigyor. Nem értettem hogy miért, vigyorog. De mikor rám ugrott akkor már megértettem. Elkezdett csikizni, én meg annyira röhögtem hogy le estünk az ágyról. Így én Jake-n ültem, lovaglo ülésbe. S néztük egymást mint hal az akváriumba. Ezt a csöndet ő törte meg.  

- Szia. Csak azért jöttem hogy, meg kérdezem nincs e kedved el jönni velünk, a próbára? - nézett rám mosolyogva. Engem meg elkapott a pulyka méreg. S elkezdtem ütni, a mellkasát.         - Ezért kelett így rám törni, mint egy idióta. - ütöttem tovább, ő meg csak nevetett. Abba hagyta a nevetést és, komolyan rám nézett.  
- Miért nettalán nem csak… pornót néztél? Enye húgi. - nézett rám pimaszul. Hitetlenül néztem rá és, egy útolsót ütöttem rá. S felálltam róla, és kisétáltam de még gyorsan vissza kiabáltam neki. 
- Egyébként igen el megyek a próbátokra! - mentem le a lépcsőn. 

3 megjegyzés: